Belépés betegeknek Mi ez? Hogyan tudok én is belépni?

IC-ben szenved: van megoldás?

Beszéljünk őszintén: mai tudásunk szerint a hólyagfájdalom szindróma/interstitialis cystitis nem gyógyítható meg teljesen, végérvényesen.

 

De tegyük hozzá rögtön: a diagnosztizált BPS/IC betegség jól kezelhető, az életminőséget súlyosan rontó, kínzó tünetek nagymértékben csökkenthetők, sőt akár több hónapos (néha évekig is tartó) teljes tünetmentesség is elérhető.

 

A megfelelő kezeléssel lassíthatók, akár le is állíthatók azok a gyulladásos folyamatok a hólyag nyálkahártyájában, amelyek a felszíni nyákbevonat (GAG réteg) tönkretételéhez, s ezen keresztül a panaszok kialakulásáért felelőssé tehetők.

 

Honlapunk célja az IC diagnosztikájának és kezelésének ismertetése különös tekintettel a Magyarországon elérhető és az évek során a leghatásosabbnak bizonyult módszerek ismertetésével.

 

Az egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük kezelési eredményeink objektív, számszerűsíthető felmérését. A terápiás hatás tartósságának vizsgálatára a hosszú távú utókövetés új módszerét vezetjük be: az internetes kérdőíves kapcsolattartást. Betegeink a honlap számukra elkülönített, jelszóval védett részén tölthetik ki rendszeres időközönként a nemzetközileg validált és kiterjesztett fájdalom kérdőíveket és a 2x24 órás vizelési napló adatait.

 

Itt a bizalmas adatok egy központi adatbázisban kerülnek tárolásra, amik lehetővé teszik, hogy a betegek megtekinthessék állapotuk változását az idő függvényében egy grafikonon. Az egységes, központi adatbázis adatai lehetővé teszik egyes beavatkozások, kezelések hatékonyságának statisztikai értékelését is.

 

Nem célunk ezen a honlapon teljes körű, részletes beteg-felvilágosítást vagy szakmai továbbképzést nyújtani. Akik további részletek után érdeklődnek, internetes linkgyűjteményünkön minden kérdésükre szakszerű választ kaphatnak. Kiemelkedik a sok kiváló honlap közül az interstitialis cytitis legmagasabb szintű nemzetközi szervezetének, az ESSIC-nek honlapja, ahol számos aktuális hír mellett a folyamatban lévő klinikai vizsgálatokról és kutatásokról is informálódni lehet.

 

A másik kiemelendő honlap a német IC betegcsoport (ICA Deutschland) példaszerűen szerkesztett honlapja, a több mint 10 éve működő, saját erőből szerveződött önsegélyező, érdekvédő betegcsoport nemzetközi fórumok, évi négy alkalommal Németország különböző pontjain szervezett többnapos beteggyűlések megszervezésével és számos felvilágosító kiadvánnyal a követendő utat, a jövő lehetséges megoldását vázolja fel számunkra is.

 

ikon_naptar.pngRendelések:

 

Rózsakert Medical Center

 

Kedd:    08:00 - 16:00

Csütörtök: 08:00 - 14:00

 

Bejelentkezés:


Telefonon: (+36 1) 3920505


Interneten: 

medical-center.hu

Hírek, újdonságok

Megtisztelésként éltem meg azt, hogy Dr. Nyirády Péter professzor úr felkért a készülő urológiai egyetemi tankönyv egy fejezetének megírására, az interstitialis cystitis diagnosztikájáról és kezeléséről. Annál is inkább nagy örömmel fogadtam el felkérését, mert kb. 15 évvel ezelőtt én írtam az első alkalommal urológiai tankönyvben egy fejezetet a téma akkori állásáról.

Tovább a teljes hírre