Belépés betegeknek

Letölthető dokumentumok

Több ezer IC/BPS beteget kérdeztek meg, hogy észrevételük szerint milyen ételek és italok rontották vagy csökkentették panaszaikat. A sok-sok szubjektív észlelésből fésülték össze az itt felsorolt tapasztalatokat, ami így már-már objektívnek is tekinthető. A diéta egymagában biztosan nem elégséges, de előnyösen egészítheti ki az alkalmazott kezeléseket.

 

Az egyik nemzetközileg is elfogadott kérdőív, amelyik egyetlen összesített pontszámmal jellemzi az IC/BPS betegek fájdalomszintjét és vizelési gyakoriságát

 

A másik nemzetközileg validált kérdőív, amelyik külön 2 oszlopban foglalja össze az IC/BPS tüneteit és okozott problémákat.

 

Külön kérdőívet fejlesztettem ki az IC/BPS okozta fájdalmak árnyaltabb mérésére, amelyik figyelembe veszi a fájdalmak szakaszos, vagy folyamatos voltát, a fájdalmak gyakoriságát, időtartamát, minimum és maximális szintjét, csökkenő vagy fokozódó tendenciáját.

 


Kongresszusi posztereim az IC/BPS témakörben

 


Kongresszusi előadásaim az IC/BPS témakörben

 


Ismeretterjesztő szórólap

 

Urológiai tankönyv fejezet


Kísérleti PC programok a hólyagfal kapacitásának és tágulékonyságának és a GAG réteg integritásának kvantitatív mérésére

 

Disztenzibilitást számító program v4.3 -06.09.2015.zip

GAG layer integrity-test.zip