Hogyan tudok én is belépni

A betegeim folyamatos, tartós utókövetését szolgálja a honlapnak ez az elkülönített része. Ide léphetnek be azok betegek, akiknél az eddigi vizsgálata alapján nagy valószínűséggel IC/BPS diagnosztizálható. A honlapon történő regisztráció indokoltságát a tünetek, az előzmények, a kérdőívek és vizelési napló adatai, esetleg a hólyagtükrözés (cystoscopia) során észlelt elváltozások alapján állapítom meg, s ezt közlöm a beteggel.

 

Regisztráció

Kérem, hogy a regisztrációhoz szükséges adataikat egy nekem címzett emailben legyen szíves megírni címemre: lovasz.sandor@chello.hu. Adatainak megadásával  egyúttal arról is nyilatkozik, hogy elfogadja az alábbi feltételeket:

 

1. Az Ön adatait bizalmasan kezeljük, azokat csak a beteg saját maga láthatja és én, mint kezelőorvosa adminisztrátori jogokkal.

 

2. Vállalja, hogy az összes kérdőív és a 2x24 órás vizelési napló adatait rendszeresen feltölti a www.holyagfajdalom.hu honlapra a saját felhasználónevével és jelszavával belépve.

 

3. Ha személyesen más időközökben nem egyezünk meg, akkor eleinte 3 hetenként küldi az adatait 3 hónapig, majd ezt követően 6 hetenként. Minden új terápiás módszer vagy műtéti beavatkozás után az adatküldés rendje elölről indul.

 

4. Ahhoz is hozzájárulását adja egyúttal, hogy a beküldött adatokat  - név nélkül - tudományos feldolgozás céljára felhasználhassam.

 

5. Elolvasta és elfogadja az Önre vonatkozó adatvédelmi irányelveket.

 

A regisztrációhoz szükséges adatok: Név, születési dátum

További kapcsolattartáshoz előnyös, de nem feltétlenül szükséges adatok: lakcím, e-mail cím, telefonszám. Ezekre a jövőbeni kapcsolattartás, körértesítések céljából, esetleg a távolság ismeretében a kezelési terv elkészítéséhez lehet szükség.

A regisztrációt általában az igénybejelentést követő 48 órán belül elvégzem, az egyéni és titkos felhasználónevet és jelszót válasz e-mailben küldöm el.

 

Belépés a honlapra betegeimnek

A válasz e-mailben kapott felhasználónevet és jelszót a megfelelő beviteli mezőbe pontosan a megadott formában be kell írni, majd az "OK" gombbal belépni. Ezt követően egymás mellett jelennek meg a képernyőn a kérdőívek fülei. Ezekre kattintva lehet egymás után behívni őket és a kérdésekre a megfelelő válaszokat kiválasztani az egérrel. A program a bevitt válaszokra adott pontokat összesíti. Az adatbázisba csak a jobb felső sarokban látható kis naptár szimbólumra (ikonra) kattintva előhívott naptárban a megfelelő dátum megadása után lehet majd bevinni az adatokat. A tüneti- és fájdalom kérdőíveknél a beírt dátumot megelőző hétre vonatkoznak a kérdések, míg a 2x24 órás vizelési naplóknál mindig a mérések napjait kell megadni.

 

Az adatbevitelt követően mindenki megtekintheti grafikonokon az egyes paraméterek változását az idő függvényében. Ehhez a Grafikonok feliratra kell a fejléc sorban kattintani. Ez az ábrázolás nagyon fontos a számos adat és tartós megfigyelési időszak áttekinthetősége szempontjából, könnyen áttekinthetővé teszi az egyes kezelési fajták hatékonyságát, így a kezeléseket egyénre szabottá, állapottól függővé lehet tenni.

 

Ha előre meg szeretné nézni, mire számíthat regisztrálás után a honlapnak ezen részén, akkor írja be a felhasználóhoz: demo és a jelszóhoz újból azt: demo. 

Itt megtekintheti, mit mutatnak majd a "Grafikonok", hogyan nézheti meg és törölheti az esetleg hibásan megadott adatait az "Eddig beküldött adatok" fülre kattintva, illetve melyek az adatbevitelre szolgáló "Űrlapok".